mirosław bobrowski


Jestem kucharzem od ponad 20 lat. Pierwsze szlify zawodowe zdobywałem pod okiem mistrzów sztuki kulinarnej z legendarnego Batorego. To Oni zaszczepili we mnie ciekawość świata, chęć eksperymentowania i poszukiwania nowych smaków. Moją wiedzę kulinarną wzbogacił 4-letni pobyt w Holandii i możliwość współpracy ze wspaniałymi specjalistami kuchni różnych regionów świata. Inspirują mnie podróże i uczestnictwo w licznych konkursach kulinarnych w Polsce i za granicą. Nowa pasje, którą jest Carving zapoczątkował wyjazd na Kulinarny Puchar Świata do Luxemburga w 2006 roku gdzie miałem okazje poznać czeskich, słowackich i węgierskich kolegów, którzy są międzynarodowymi mistrzami w tej dyscyplinie. Carving stał się nierozerwalnym elementem w mojej pracy - szefa kuchni - od ponad 12 lat związanego z największym polskim armatorem lini promowych UNITY LINE. Owocowe i warzywne rzeźby wykonuję w różnych stylach, starając się wykorzystywać elementy narodowe i regionalne promujące polską kulturę, sztukę oraz przyrodę.

Mirosław Bobrowski Executive Chef



dynie
dynie dynie dynie